Select Language
300

Dominique Gyselinck: Habanos Man of the Year – Hombre del Habano 2016!

Dominique Gyselinck Founder and Managing Director of La Casa del Habano Knokke – Gent – Hasselt and La Casa del Tabaco Bruges has won the prestigious award of ‘Habanos Man of the Year – Hombre del Habano’ in the category Business!

This prestigious award was announced and given on the occasion of the 18th Habanos Festival in Havana, Cuba, during the Exclusive Gala Dinner.


AVS


De Morgen


De Morgen


De Standaard


VTM Nieuws


En Cuba Hoy


Exclusief


Focus TV


Kanaal Z


Made in Oost-Vaanderen


Knack


L'Echo


La Dernier Heure

 

 
         

 

Opening La Casa Del Tabaco Brugge

La Casa Del Tabaco Brugge!

Opening 3 september 2015!

Beste collega-aficionado,
 
Met trots mogen we u de opening van onze vierde Casa aankondigen.
 
Het gaat inderdaad hard voor ons de laatste tijd.
 
Na eerst een aantal jaren in Knokke en Gent een eerder bescheiden sigarenzaak gehad te hebben, hebben we in 2011 beslist de stap te wagen en onze zaak in Knokke om te tunen naar een heuse La Casa del Habano. Dergelijke franchise aanvragen en het hele verhaal rond krijgen was geen klein bier. Het waren dan ook spannende tijden, maar algauw begrepen we dat je de juiste beslissing hadden gemaakt. De reacties waren lovend en wakkerden ons enthousiasme aan.
 
Frédéric kwam mee aan boord en ondertussen bereidden we de opening van een nieuwe La Casa del Habano in Gent voor. De zaak ging open in 2013 en daarmee leek de cirkel rond. Knokke en Gent waren uiteindelijk een La Casa del Habano geworden.
 
Wanneer we in 2014 evenwel de mogelijkheid kregen om Claes Tobaco Hasselt nieuw leven in te blazen twijfelden we niet langer. Het team werd wederom uitgebreid. Vandaag werken we met maar liefst 20 medewerkers. Stuk voor stuk klassemannen –en vrouwen!
 
En toch bleef het verder kriebelen. De laatste jaren is er immers heel wat gebeurd. Er is vandaag de dag een groter kwalitatief aanbod in sigaren dat zich niet meer exclusief tot het Cubaanse terroir beperkt. Als we die producten nu ook eens aan konden bieden en dat op hetzelfde kwalitatief niveau als in onze andere zaken? Tijd voor een nieuw project dus! Het kind werd als “Casa del Tabaco” boven de doopvont gehouden.
 
Als uitvalsbasis kozen we voor het romantische Brugge waar we in de Vlamingstraat 9 een klassiek herenhuis vonden.  We hebben er zelfs een leuk stadstuintje bij! Dominique heeft er dan ook haar hart op kunnen botvieren en we zijn erg trots op het resultaat. Wanneer u zou zeggen dat dit onze mooiste zaak is, zouden we u niet gauw tegenspreken.
 
De formule is dezelfde gebleven met dien verstande dat we nu een nog uitgebreider aanbod hebben:
 
·Grote humidor (40 m²) met osmose bevochtiging;
·Ruim aanbod van longfillers uit verschillende terroirs;
·Goed getraind personeel;
·Privé-lounge, -lockers en tuintje.

Graag verwelkomen we u vanaf 3 September 2015 in de Vlamingstraat 9 te 8000 Brugge! La Casa Del Tabaco Brugge is alle dagen geopend van 11 tem 18u behalve op zondag.

Romeo y Julieta Piràmides Añejados

Geachte collega-aficionado’s,

 

U heeft wellicht al gehoord van de nieuwe reeks die Habanos vrij recent heeft uitgebracht: de Añejados-reeks. Habanos heeft immers beslist om een “aged-reeks” uit te brengen en heeft nu al twee sigaren in die reeks op de markt gebracht: een Montecristo Churchill Añejados en een Romeo y Julieta Piràmides Añejados.

Dit moet ongeveer de vreemdste release zijn die we ooit hebben meegemaakt…

·         Timing

Wat ons opviel was de timing.

Totaal onverwacht kwam deze reeks plots op de proppen. Normaal gezien is het zo dat van de aangekondigde releases er op voorhand wel wat informatie uitlekt.  Dit bleek hier nauwelijks het geval wat betekent dat men goed 5 tot 8 jaar dit project geheim heeft kunnen houden.  Dat is toch wel héél erg lang. 

Bovendien lazen we na de persrelease op 16 december 2014, de volgende dag in de krant dat de diplomatieke relaties tussen Amerika en Cuba opnieuw aangeknoopt zullen worden. Wat een toeval toch? Terwijl iedereen speculeert over de opheffing van het embargo heeft Habanos plots en geheel onverwacht een extra product klaar liggen om aan een eventuele verhoogde vraag te kunnen voldoen.

·          Voorraad

Nochtans is het van algemene bekendheid dat Cuba niet meteen een land is van overschotten en dat men de laatste tijd worstelt met de productie omwille van een gebrek aan prima materia.

Heeft Cuba dan zoveel middelen om sinds 2007/2008 een hoop sigaren opzij te houden voor een aging-programma (waar ze trouwens aanvankelijk nooit in geloofde)?

Deze sigaren komen zonder meer uit een voorraad, maar lijkt het niet logischer dat dit gaat om een strategische voorraad om een slechte oogst op te vangen of om klaar te zijn voor een verhoogde vraag?

·         Vitola’s

Verder zijn de vitola’s geen onbekende vitola’s. Een piràmides en julieta no. 2 zijn klassieke vitola’s binnen de respectieve merken.  De Montecristo No. 2 is legendarisch en zo mogelijks is de Romeo y Julieta Churchill dankzij zijn naamgenoot nóg bekender.

Kwatongen sluiten dan ook niet uit dat de bandjes verwisseld zouden kunnen zijn.  Een oudere Monte 2 uit de strategische reserve wordt nu op de markt gebracht als een Romeo y Julieta Piràmides Añejados. Een totaal nieuwe vitola die daarenboven geaged is! Klasse toch?

Bovendien is het eigenlijk niet correct dat de piràmides een nieuwe vitola is binnen het merk Romeo y Julieta. Deze is eind 2000 al eens uitgekomen met een piràmides, maar die werd dan weer in 2003 gediscontinueerd. In datzelfde jaar kwamen die trouwens opnieuw uit in de travel retail...

Al bij al betreft het dus een op zijn zachtst gezegd een programma dat vragen doet rijzen die wellicht voor altijd onbeantwoord zullen blijven. Es Cuba… Anderzijds, als de sigaar goed is, who cares?

Wat dat betreft kunnen we u bevestigen dat we er in geslaagd zijn om de hand te leggen op een specifieke fabriekscode. Het gaat om de legendarische code TEB.  TEB ’08 geniet onder de liefhebbers bijna een cultstatus. Alle sigaren met die code zijn absoluut top en we zijn dan ook trots om u kisten met die code aan te kunnen bieden.

Romeo y Julieta Piràmides Añejados

Piràmides, 52 x 156

SPB, 25

€ 432,50

Partagas Serie D No. 6

Partagas Serie D No. 6!

Pre-order now!

 

Dear Aficionado’s,

Today we are happy to inform you that we accept limited pre-orders for the Partagas Serie D No. 6. Shipping is foreseen in March. 

The size of the Partagas Serie D No. 6 is 50 x 90mm.  The price for a box of 20 cigars is 160 euro.

 

La Casa Del Habano 25th Anniversary Humidor

Beste Aficionado's, 

Met deze newsletter willen we jullie graag informeren mbt de wereldwijde release van de La Casa Del Habano 25th Anniversary Humidor! 

De productie van deze humidor is beperkt tot 3.500 stuks.
 


 

De humidor bevat:


15 La Gloria Cubana Pyramides (52 * 156)


15 La Gloria Cubana Robustos Extra (48 * 170) 

Meer details met betrekking tot de beschikbaarheid en de prijs zal snel volgen! 

Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie.